Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: آینده افغانستان یک مساله کلیدی است و تاثیر مستقیمی بر امنیت اروپا دارد.

 جوسپ بورل روز جمعه پس از پایان نشست غیر رسمی وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در اسلوونی درباره محتوای جلسه توضیحاتی را به خبرنگاران ارائه داد.

وی بیان داشت که در جلسه امروز درباره کنار آمدن با شرایط جدید و دولت افغانستان تحت سلطه طالبان بحث و تبادل نظر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد که چون نشست غیر رسمی بود تصمیمی گرفته نشد و او صرفا برداشت خود را ارائه می‌دهد.

وی عنوان کرد که تحولات افغانستان بر اروپا، منطقه و ثبات بین المللی تاثیر می‌گذارد.

بورل افزود که در جلسه امروز وزرای خارجه بر حمایت از مردم افغانستان تاکید داشتند. لازمه این مساله به گفته او تعامل با دولت جدید کابل است اما معنای این اقدام شناسایی سیاسی طالبان نیست، بلکه یک تعامل عملی است.
وی افزود؛ این تعامل به رفتار دولت جدید افغانستان بستگی دارد که برای راستی آزمایی آن شروطی در نظر گرفته شده است.

او در این باره توضیح داد که افغانستان نباید به عنوان پایگاهی برای فعالیت‌های تروریستی مورد استفاده قرار گیرد. احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان، حاکمیت قانون و آزادی رسانه‌ها از دیگر مواردی است که بورل به آن اشاره و اضافه کرد که طالبان باید زمینه تشکیل یک دولت فراگیر در افغانستان را از طریق مذاکره بین جریانات سیاسی فراهم کند.
به گفته وی طالبان همچنین باید دسترسی آزاد به کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا را طبق استانداردها و شرایط حمل آن بپذیرد.

بورل درباره آخرین شرط،به تعهد طالبان درخصوص تسهیل خروج اتباع خارجی و افغان‌هایی که به گفته او در معرض خطر قرار دارند و مایلند کشور را ترک کنند اشاره کرد و افزود که اعتبار این گروه افغان بر اساس احترام به شروط یادشده سنجیده می‌شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت که در بخش دیگری از جلسه درباره شهروندانی صحبت شد که در عملیات تخلیه افغانستان جا مانده‌اند. او گفت که در این زمینه قرار شد با در نظر گرفتن تدابیر امنیتی و هماهنگی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، یک هیات مشترک اروپایی در کابل حاضر شود. وی تاکید کرد که تنها راه خروج شهروندان باقی‌مانده در افغانستان نیازمند حضور و تماس از نزدیک است.
بورل اضافه کرد که دیپلمات‌های اروپایی درباره تشکیل یک پلتفورم (بستر) گفت‌وگو با کشورهای همسایه افغانستان برای بحث‌ در خصوص مدیریت مهاجرت از این کشور، جلوگیری از گسترش تروریسم و مقابله با جرائم سازمان‌یافته از جمله قاچاق مواد مخدر و انسان اتفاق نظر داشتند. به گفته وی، این پلتفورم که قرار شد با هماهنگی سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا تشکیل شود برای ایجاد ثبات در منطقه ضروری است.
بورل دیروز هم در جلسه وزیران دفاع اتحادیه اروپا شرکت کرد تا درباره خروج شتابزده نیروهای نظامی از افغانستان و نکاتی که باید از ان آموخت بحث کنند. او پس از این جلسه به خبرنگاران گفت که حوادث افغانستان بیش از هرچیز نشان داد که نیروهای نظامی اروپا باید مستقل شوند.  به نظر وی اگر اروپا از چنین نیرویی برخوردار بود، می‌توانست در عملیات خروج از فرودگاه کابل نیز مستقل و بهتر عمل کند.ایرنا


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: خارجی اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۹۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است

یک فعال سیاسی اصلاح طلب بر این باور است که تحولات جهانی چند سال گذشته به سود جمهوری اسلامی ایران بوده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، سعید لیلاز طی گفتگویی با یورونیوز تاکید با بیان اینکه در سه سال گذشته همه تحولات بین‌المللی، کم یا زیاد، به سود جمهوری اسلامی بوده، تصریح می کند، از جمله بحران غزه که باعث شده توجه غرب همان قدر که از اوکراین منحرف شده، از روابط ایران و چین هم منحرف شود به سمت حل و فصل بحران غزه. بویژه که غربی‌ها در این فاصله متوجه شدند که قسمت کوچکی از بحران میان فلسطین و اسرائیل، تحت تاثیر ایران است.

وی همچنین در بخش دیگری از گفتگوی خود با اشاره به اینکه تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران بیشتر اثر سیاسی و سمبلیک دارد و بر زندگی مردم و اقتصاد ایران تاثیر عمیقی نخواهد داشت، می گوید: او درباره تاثیر تحریم‌ها بر روابط ایران و اروپا گفت: تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا نقار و شکاف بین ایران و این اتحادیه را بیشتر خواهد کرد. اتحادیه اروپا در گذشته میانجی بین ایران و آمریکا بود، ولی الان کشورهای عربی این نقش را بر عهده دارند.

منبع:  مشرق

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • جزئیات تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • بورل: آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در رفح ویرانگر خواهد بود
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • تحولات جهانی به سود ایران است